Giuseppe Lonardi, Amarone
Amarone della Valpolicella DOCG Classico
DRUER:
75% Corvina og Corvinone, 20% Rondinella, 5% Kroatien.
ALKOHOLDINDHOLD:
15,5% vol.
BESKRIVELSE:
Høst af udvalgte druer tørret i ca. 90 dage. Fermentering i ståltanke varer 30 dage og pumpes over musten ved kontrolleret temperatur. Derefter 36 måneder i traditionelle tønder på 5 og 25 hl fremstillet af fransk og slovense eg, forfining på flasker i 6 måneder.
Højde: 350 meter over havets overflade i et kuperet område i Marano di di Valpolicella-dalen. Alder på vinstokke: 10 til 30 år.
Farve: dyb granat. Næse: meget intens, karakteristisk. Taver: fuld, varm, fløjlsagtig med antydning af moden frugt .
Opbevaring: En enestående vin til aldring, der kan serveres op til 8/15 år fra høsten.
Velegnet til: Steg, gryderetter, briseret eller grillet kød. Når den har alderen, kan det nydes som en meditationsvin.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.